051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Životno osiguranje je polisa osiguranja od bolesti
Životno osiguranje je polisa osiguranja od bolesti

Prema raznim istraživanjima, koronarne bolesti srca su glavni uzročnik smrti stanovništva širom svijeta. Statistički podaci za Bosnu i Hercegovinu su oskudniji, ali prema njima su kardiovaskularne bolesti, posebno koronarna bolest, vodeći uzroci obolijevanja i smrtnosti. Na to upućuje podatak da je udio kardiovaskularnih bolesti u sveukupnoj smrtnosti našeg stanovništva veći od 50 posto.


Infarktom miokarda (srčani udar) nazivamo odumiranje ćelija srčanog mišića uzrokovano naglim smanjenjem ili potpunim prekidom protoka krvi kroz krvne sudove koji hrane srčani mišić. Na meti infarkta sve se više nalaze i veoma mlade osobe koje zbog nezdravog načina života hronično pate od hipertenzije, tj. visokog pritiska. Sve više možemo čuti ili pročitati savjete stručnjaka o štetnosti ubrzanog načina života na opšte zdravstveno stanje a na vrhu liste loših navika su stres, brza hrana, nedovoljna fizička aktivnost, loš san. Glavni znak srčanog udara koji zahvata većinu ljudi je bol u sredini grudnog koša, koji može “sijevati” u vrat, vilice i ruke.


Ostali znaci mogu biti: pritisak, stezanje i bol u grudima ili rukama, mučnina ili bolovi u stomaku, kratkoća daha, znojenje ili hladan znoj, osjećaj tjeskobe, umor ili poteškoće sa spavanjem te vrtoglavica. Ukoliko osoba prepozna simptome srčanog udara, mora sjesti, odmoriti se i pokušati ostati smirena, uzeti lijekove za srce ako je osobi propisana terapija od ranije. Takođe, ako bol ne prolazi nakon odmora ili nakon uzimanja lijekova, potrebno je pozvati Hitnu pomoć.


Kao dio brige o zdravlju i lične odgovornosti prema svom zdravlju, pored usvajanja dobrih životnih navika, jeste i ugovaranje polise životnog osiguranja koje će vas i vašu porodicu zaštititi u slučaju nastanka bolesti. Na tržištu osiguranje se nude razni paketi životnog osiguranja, a savjetnik će vam pomoći da odaberete najbolji program za vaše potrebe i potrebe vase porodice kako biste lakše prošli kroz sve moguće posljedice bolesti.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.