051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Životno osiguranje je investicija
Životno osiguranje je investicija

Vaš život je jednako vrijedan kao i bilo čiji drugi, nezavisno od imovinskog i zdravstvenog stanja ili podneblja u kojem živite, pa se ovo sigurno i jednostavno ulaganje u budućnost ni u kom slučaju ne treba smatrati besmislenim trošenjem novca ili oštećivanjem budžeta.

Polisom životnog osiguranja štitite svoj i život vaših najbližih, i ono je ustvari dugoročna štednja za budućnost i sve nepredviđene situacije koje nam život nosi.

Kad nam je potrebno životno osiguranje?

Nepredvidivi događaji i neizvjesna budućnost mogu u svakom trenutku da nas podsjete da najvažnije stvari u životu treba da budu na prvom mjestu, a to su zaštita i sigurnost nas i naših najbližih.

Pored same odluke o uzimanju polise, odmjeravanja budžeta i razmišljanja o tome šta to znači za vas i vašu porodicu, mnogi se pitaju kada je pravi trenutak za životno osiguranje te koje su konkretne dobrobiti koje određenom polisom životnog osiguranja mogu ostvariti.

Odgovori na ova pitanja nisu univerzalni niti se mogu naći u klasičnim brošurama osiguravajućih kuća, pa su se njima u posljednje vrijeme bavili stručnjaci za osiguranje i finansijsko planiranje.

Potražite ono što možete priuštiti

Prije nego što odustanete od ugovaranja polise ili ugovorite polisu životnog osiguranja kakvu su uzeli vaši prijatelji, odvojite malo vremena i pogledajte kakve polise životnog osiguranja nude osiguravajuće kuće.

Ovako ćete na najbolji način saznati da li je vam je, naprimjer, potrebna kombinacija životnog i zdravstvenog osiguranja, klasično životno osiguranje ili možda polisa dječijeg životnog osiguranja za koju se u posljednje vrijeme odlučuju i mnogi roditelji u BiH.

Svi vrlo dobro znamo da je u ranoj mladosti život najbezbrižniji te da se tad posebno ne zamaramo dalekom budućnošću i stvarima kao što je kupovina kuće, visina penzije ili kvalitet života u kasnoj životnoj dobi. Ipak nakon zasnivanja vlastite porodice, prioriteti se mijenjaju, a tako i sam stav o životu i budućnosti. Više nismo odgovorni samo za sebe i svijet gledamo očima roditelja i supružnika kojem je sigurnost njegovih najbližih uvijek na prvom mjestu.

U ovom slučaju, životno osiguranje vam može značajno pomoći da i porodični život učinite bezbrižnijim i sretnijim, te da opuštenije gledamo na nepredvidive situacije koje nam život nosi.  Na životno osiguranje ne gledajte kao na izdatak, nego kao na poklon sebi i svojim najbližima u situacijama kao što su, naprimjer, odlazak na fakultet i početak samostalnog života vašeg djeteta.

Kod uzimanja polise životnog osiguranja trebamo uzeti u obzir i druge članove porodice kao što su roditelji i druge osobe koje bi u jednom trenutku mogle postati naša odgovornost, bilo da se radi o starijim osobama ili bolesnim osobama koje zahtijevaju posebnu njegu.

 

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.