051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Zašto vam je potreban finansijski sajetnik?
Zašto vam je potreban finansijski sajetnik?

Finansijski savjetnik je neko ko vas edukuje u vezi sa finansijama. Njegov zadatak je da vam pomogne da shvatite šta vam je potrebno za ispunjenje vaših budućih ciljeva. Svako od vas može da sarađuje sa finansijskim savjetnikom, u bilo kom životnom dobu ili periodu života. Nije neophodno da imate veliku vrijednost imovine ili puno novca; potrebno je samo da pronađete savjetnika koji vam odgovara i razumije vašu situaciju.

Odluka da se angažuje profesionalna pomoć u vezi sa novcem je veoma lična, ali svaki trenutak kada se osjećate preplavljeni, zbunjeni, pod stresom ili uplašeni zbog svoje finansijske situacije, može biti pravi trenutak da potražite finansijskog savjetnika. Ispravno je da potražite savjetnika i kada se osećate finansijski sigurno, ali želite da vas neko uvjeri da ste na pravom putu.

Savjetnik može predložiti moguća poboljšanja vašeg finansijskog plana koja vam mogu pomoći da postignete ciljeve na efikasniji i brži način. S’ obzirom na to da živimo u svijetu inflacije, sav novac koji čuvate u gotovini ili na računima sa niskom kamatom gubi vrijednost iz dana u dan. Investiranje je dobar način da učinite da vaš novac raste. Ukoliko nemate izuzetno visoka primanja, investiranje predstavlja jedan od najboljih načina da zaradite dovoljno novca za ostvarenje vaših ciljeva.

Važno za vas, kao klijenta, jeste da razumijete šta vam savetnik preporučuje i zbog čega. Ne treba slijepo da pratite preporuke savjetnika; vaš novac je u pitanju i treba da razumijete i donesete odluku kako će biti raspodjeljen. Pitajte vašeg savjetnika zašto predlaže ulaganje u određene finansijske institucije i sredstva. Karakteristike finansijskog savetnika


Karakteristike finansijskog savjetnika


Stručnost – finansijski savjetnici znaju mnogo više o investiranju i upravljanju novcem od većine ljudi. Mogu vas usmjeriti ka boljim izborima u odnosu na one koje biste napravili sami.

Odgovornost – finansijski savjetnici vam pomažu da ostanete na pravom putu tako što će vas odgovoriti od donošenja odluka u vezi sa novcem baziranih na emocijama. Na primer, kupovina akcija ili investicionih jedinica fonda kada tržište raste ogromnom brzinom ili prodaja cjelokupnog portfolija kada tržišta padaju.

Savjet – finansijski savjetnici mogu da daju prijedloge najboljih strategija za unapređenje vaših finansija. Ovo podrazumjeva savjete u vezi sa tim koje investicije odabrati i koju vrstu osiguranja kupiti.

Razvoj – finansijski savjetnik vam može pomoći da prilagodite svoj finansijski plan tako da uvijek odgovara vašoj trenutnoj situaciji i životnim okolnostima.

Akcija – većina ljudi nije preduzimljiva u vezi sa upravljanjem svojim finansijama, jer su previše zauzeti ili suviše nesigurni. Raditi sa finansijskim savjetnikom znači da neko drugi može da se bavi onim za šta vi nemate vremena i da se stara o tome da je vaš novac raspoređen na najbolji mogući način.

Nemaju svi finansijski savetnici dovoljno iskustva niti će vam ponuditi isti nivo usluge. Zbog toga, kada birate savjetnika, procijenite da li taj savetnik može da ispuni vaše potrebe. Provjerite da li je poznat u svom okruženju, da li je za preporuku i budite sigurni da se razumete.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.