051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Zašto uplatiti putno zdravstveno osiguranje?
Zašto uplatiti putno zdravstveno osiguranje?

Kada planirate putovanje, sigurno ne razmišljate o opekotinama od meduze ili trovanju hranom, kao što ni kada se pripremate za skijanje ne mislite o uganuću zgloba i drugim povredama. Nažalost, nezgode se dešavaju i mogu da upropaste cijelo putovanje.

Ako idete na put bez polise putnog osiguranja sigurno spadate u one hrabrije koji su ubjeđeni da ništa nepredviđeno ne može da se desi. Međutim, šta ako baš tada Marfi umješa svoje prste i odmor postane prava noćna mora? Izgubili ste dokumenta, dobili ste alergiju prvi put u životu, itd… Ako na to dodate stavku da su troškovi liječenja u inostranstvu mnogo veći, pa tako nekada mogu da vas koštaju više nego i cjelokupan aranžman za putovanje, vrijedi li rizikovati?

 

Pođimo od pretpostavke da samo jedan pregled u Grčkoj može da vas košta minimalno 50 evra, a uz to neophodno je pribaviti i adekvatnu terapiju. Na taj način ste već u startu potrošili skoro duplo više novca nego da ste uplatili standardno zdravstveno osiguranje za četvoročlanu porodicu. Ova vrsta osiguranja pokriva  troškove liječenja, ljekova i ortopedskih pomagala. Zahvaljujući ovom osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do akutne zubobolje ili iznenadne hospitalizacije i operacije.

Za one najgore situacije kao što su transport nakon liječenja ili transport posmrtnih ostataka, bez polise osiguranja, potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada evra. Rijetko ko sa sobom na odmor nosi toliki novac, pa se najčešće čeka pomoć prijatelja i rođaka, što umije da potraje. Tada nikome nije do dodatnih problema, a svaki minut se čini kao da je vječnost. Zato su i ovi troškovi pokriveni standardnim putnim osiguranjem.

 

Naši državljani putno zdravstevno osiguranje mogu koristiti u inostranstvu, u Evropi i cijelom svijetu, ali ono ne važi u Bosni i Harcegovini. Polisa se može ugovoriti na period od svega jednog dana pa naviše, a po potrebi se može i produžiti.


Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.