051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Zašto ugovoriti životno osiguranje?
Zašto ugovoriti životno osiguranje?

Kada osiguravamo auto ili kuću znamo zašto ugovaramo polisu i za koje situacije se obezbjeđujemo. Ako se nešto dogodi našem autu ili drugoj stvari, osiguravajuće društvo će nam isplatiti određeni iznos na ime štete. Pored mnogih materijalnih dobara koje osiguravamo iz dobro poznatih razloga i gdje je jasna opasnost od nastupanja rizika (oštećenje, uništenje, elementarne nepogode, krađa) stoji ljudski život kao najviša vrijednost.

Ljudski život nema cijenu i ne može se materijalno izraziti, ali možemo napraviti paralelu sa nekim drugim vrijednostima u životu. Kao što neka stvar može biti oštećena, tako i naše zdravlje i život mogu biti ugroženi i narušeni. Recimo da neko zbog teže bolesti više ne može da radi i  privređuje, a pritom nema drugih izvora primanja ili recimo da osoba koja je godinama radila u jednoj firmi i imala redovna primanja od kojih je mogla izdržavati i sebe i članove porodice iznenada ostane bez posla.

Time je dovedena u pitanje egzistencija cijele porodice. Životno osiguranje je namjenjeno ljudima koji razmišljaju o svojoj budućnosti jer daje potpunu osiguravajuću zaštitu, omogućava sigurno i jednostavno ulaganje i garantuje isplatu ugovorene osigurane sume čija je visina unaprijed definisana ugovorom.

Mjesečna izdvajanja, uz malo planiranja i organizacije, mogu lako da se uklope u kućni budžet. Osiguravajuća društva danas imaju vrlo široku ponudu proizvoda u oblasti osiguranja života I možete da pronađete polisu koja najviše odgovara Vašim mogućnostima i potrebama.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.