051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Zašto ugovoriti osiguranje od nezgode
Zašto ugovoriti osiguranje od nezgode

Nezgoda ne bira ni vrijeme ni mjesto. Takođe, nezgoda se ne može predvidjeti niti spriječiti, ali se mogu ublažiti njene posljedice zaključivanjem polise osiguranja od nezgode. Osiguranjem od nezgode pokriveni su svi iznenadni i od volje osiguranika nezavisni događaji koji, djelujući uglavnom spolja i naglo na tijelo osiguranika, imaju za posljedicu njegovu smrt, potpuni ili delimični invaliditet, narušenje zdravlja koje zahteva ljekarsku pomoć ili prolaznu nesposobnost za rad. Nezgoda, osim što narušava naše zdravlje, prouzrokuje i finansijske izdatke, a osiguranje Vam pomaže da ublažite štetne posljedice prouzrokovane nezgodom.  


Nesrećnim slučajem smatraju se naročito sledeći slučajevi: Gaženje, sudar, udarac nekim predmetom ili o neki predmet, udar električne struje ili groma, pad, sklizavanje, ranjavanje oružjem, nekim drugim predmetom ili eksplozivnim materijalom, ubod nekim predmetom, udarac ili ujed životinje i dr.   Ko se može osigurati? Svi! Članovi domaćinstva, zaposleni, djeca, učenici, studenti, zaposlenici, penzioneri, sportske organizacije, gosti hotela, putnici u prevozu…  


Šta pokriva osiguranje od nezgode?

  • smrt usljed nezgode
  • trajni invaliditet
  • privremena spriječenost za rad (dnevna naknada)
  • troškovi liječenja (finansijski izdaci za liječenje uzrokovano nezgodom)


Smrt usljed nezgode i trajni invaliditet su osnovni rizici, a ostali su dopunski rizici koji se mogu se ugovoriti samo ukoliko su predviđeni određenim oblikom osiguranje. Ne dopustite da vas događaji iznenade. Ugovaranjem individualnog osiguranja od posljedica nesrećnog slučaja (nezgode), obezbjeđujete sebi osiguravajuće pokriće i sigurnost ukoliko nastupe neželjeni događaji. Ne prepuštajte se slučaju i osigurajte se, kako bi se na vreme zaštitili i bar donekle ublažili loše posljedice.    


Kakvo osiguravajuće pokriće dobijate?

  • Neograničeno, koje se najčešće ugovara i podrazumeva da osiguranje teritorijalno i vremenski nije ograničeno, što znači da Osiguravač snosi rizik u bilo koje vreme i na bilo kom mestu.
  • Ograničeno, npr. samo za vreme trajanja sportskog takmičenja   Koje vrste osiguranja od nezgode postoje? Osiguranje se može ugovoriti kao individualno (pojedinačno) ili kolektivno (grupno).    


Izaberite da budete osigurani u slučaju nezgode. Obezbjedite sebi i članovima porodice ili domaćinstva potpunu zaštitu, bez obzira na vrijeme i mjesto dešavanja nezgode.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.