051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Putno osiguranje za bezbrižniji odmor
Putno osiguranje za bezbrižniji odmor

Koliko god se trudili da na putovanjima izbjegavate avanturističke poduhvate i sa sobom nosite punu torbu lijekova, neke situacije se ne mogu predvidjeti. To najbolje znaju oni koji imaju djecu. Zato, umjesto da stavite na kocku i odmor i svoje zdravlje i svoj novac, osigurajte na vrijeme da vam dani odmora prođu što opuštenije.


Koje vrste putnog osiguranja postoje?

Pretpostavimo da samo jedan pregled na ljetovanju može da vas košta minimalno 50 evra, a uz to je često neophodno pribaviti i adekvatnu terapiju. Na taj način ste već u startu potrošili skoro duplo više novca nego da ste uplatili standardno zdravstveno osiguranje za četvoročlanu porodicu. Ova vrsta osiguranja pokriva troškove liječenja, lijekova i ortopedskih pomagala. Zahvaljujući ovom osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do akutne zubobolje ili iznenadne hospitalizacije i operacije. Rijetko ko sa sobom na odmor nosi veliki novac, tada nikome nije do dodatnih problema i zato su ovi troškovi pokriveni standardnim putnim osiguranjem. Bitno je istaći da vam call centar stoji na raspolaganju 24 sata svih sedam dana u nedjelji. Budite sigurni da ćete dobiti sve informacije u vezi sa najbližom bolnicom ili gde da nabavite lijekove koji su vam prepisani.  


Treba napomenuti da ovi paketi putnog osiguranja nisu predviđeni samo za one koji idu na odmor, već su i dodatna sigurnost ukoliko planirate poslovni put. Stres i umor su najveći fakotori rizika kada su u pitanju poslovna putovanja. Pa čak i kada pokušate da ih svedete na razumnu mjeru, postoje situacije koje jednostavno nisu pod vašom kontrolom. Zato, ne fokusirajte se samo na posao, već mislite i o sopstvenom dobru. S druge strane, svi oni koji vole aktivan odmor, a odmaranje na plaži ili u hotelu im služi samo da bi sumirali svoje adrenalinske avanture trebalo bi da znaju da ovi paketi osiguranja ne obuhvataju osiguranje za sportiste. Za tako nešto, predviđena je posebna polisa osiguranja kojom su pokriveni troškovi liječenja i saniranja sportskih povreda.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.