051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Poplave kao opomena za buduća vremena?
Poplave kao opomena za buduća vremena?

Brojni privrednici koji su konačno počeli da se izvlače iz krize koju je izazvala pandemija virusa korona u zimu će, po svemu sudeći, ući sabirajući štete nastale od poplava, s obzirom na to da mnogi nisu osigurali imovinu ni nakon sedam godina od katastrofe koja je tada zapljusnula BiH. Direktna i indirektna šteta nakon poplava 2014. godine, prema nekim procjenama bila je veća od milijardu maraka, a donekle je sanirana kroz jednokratnu pomoć. S obzirom na to da je i tada veliki broj objekata, preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava bio neosiguran, šteta nikada nije u potpunosti nadoknađena.

\\\"Ove poplave nas opominju da protiv prirode ne možemo ništa osim da se zaštitimo i osiguramo imovinu. Nadam se da će lokalne zajednice i Vlada RS iznaći sredstva da pomognu da se nastala šteta bar djelimično sanira,\\\" – rekla je Mićić. Da su ove poplave na neki način opomena za neka buduća vremena saglasan je i predsjednik Privredne komore RS Pero Ćorić, koji ističe da je teško definisati plavna područja i da je svemu potrebno veoma studiozno pristupati.

\\\"I svako urušavanje infrastrukture utiče na privredne aktivnosti. Privrednici bi morali da vode računa i o aspektu zaštite imovine i da se precizno zna šta je i kako zaštićeno, da bi mogli da naplate štetu. U nekim prethodnim poplavama bilo je situacija da ne mogu da naplate štetu, jer su osigurani od pucanja cijevi ili prokišnjavanja krovova, ali ne i od poplava ove vrste. Ni sada sigurno nije ništa bolje,\\\" – rekao je Ćorić i dodao da će nakon što lokalne komisije obave posao na terenu slika o posljedicama posljednjih poplava biti jasnija.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.