051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Paketi osiguranja imovine

Razne osiguravajuće kuće nude brojne pakete osiguranje imovine.

Uglavom se zaključuje:

  • osnovni paket sa dodatnim pokrićem
  • od dopunskih pokrića tu su: poplava, bujica i visoka voda, zemljotres te klizanje tla.


Pokrića koja se nalaze unutar pojedinih paketa se razlikuju zavisno koji je glavni paket odabran, a odabir paketa zavisi od toga:

  • kakav objekat se osigurava
  • koja mu je namjena
  • koliko se ugovarač želi zaštititi


U osnovnom pokriću nalaze se rizici: požar, udar groma, eksplozija; osim eksplozije od nuklearne energije, pad i udar letjelice kao i: oluja, tuča, udar vlastitog motornog vozila i vlastitog pokretnog radnog stroja te nepoznatog motornog vozila u osigurani građevinski objekt. Osigurani su i rizici nastalii: štrajkom, demonstracijama i manifestacijama izlijevanjem vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi (posljedično oštećenje) pritiskom snježne mase

U pokrića su uključene i razne naknade troškova kao posljedice gore navedenih rizika poput troška raščišćavanja i rušenja, troška sprečavanja i umanjenja štete, troškova uz puknuće cijevi, dobava nove i zamjena cijevi, pronalaženje greške i vraćanje u prvobitno stanje, proširenje pokrića puknuća cijevi uslijed smrzavanja, troška dobave i promjene brave uslijed gubitka ili oštećenja te troška prijevoza i skladištenja stvari ako je stan/kuća neupotrebljiv/a.

VISINA NAKNADE ŠTETE zavisi od toga primijenjuje li se franšiza, odnosno o odluci klijenta hoće li ugovoriti otkup franšize. Ako se kod sklapanja police ona otkupi dodatnom premijom, osiguranik ne sudjeluje u šteti.   Klijent sam može odabrati paket odnosno pokrića koja su mu potrebna, zavisno o mogućnostima i potencijalnim rizicima kojima je izložen. Važno je naglasiti kako je osiguranje imovine od raznih rizika važno i može pomoći u situacijama kada se dogodi šteta. A šteta se kad tad dogodi. 

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.