051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje od zmeljotresa

Kao što je opštepoznata činjenica, dijelovi naše zemlje se nalaze na veoma trusnom području. Godišnje se zabilježi preko 1000 zemljotresa koji se ne mogu osjetiti, a svjedoci smo i jačih - svi se sjećamo i par razornih, kao što je bio katastrofalni zemljotres iz 1969. godine koji je pogodio Banjaluku i devastirao grad. Veliki broj ljudi je bilo povrijeđeno, brojalu se se i žrtve nažalost a materijalna šteta bila je nesaglediva.


Potpuno je uništeno 86.000 stanova, veliku štetu je pretrpio veliki broj obrazovnih (266), kulturnih (146), zdravstvenih (133), društvenih i objekata javne uprave i administracije (152). Privreda je pretrpila značajne gubitke, sva preduzeća su u narednom periodu radila sa značajno smanjenim kapacitetima, a neka su potuno prestala s proizvodnjom. Tada nije postojala kultura a ni navika osiguravanja imovine, što je nažalost slučaj i danas. Primjera radi, u razvijenim zemljama Zapada kao što su SAD, osiguranje imovine od zemljotresa je bilo često već na kraju 19. vijeka.


Česte su zablude ili nerazumijevanje u vezi ove vrste osiguranja, a najčešće su da si to ne možemo priuštiti i kakve nam uopšte koristi donosi takvo osiguranje.


Očigledna prednost ovakve polise je da u slučaju da se desi zemljotres i vaša imovina pretpri štetu, umjesto da izgubite sve ili se nanovo zadužejete, putem isplate štete možete da izvršite popravke ili rekonstrukciju imovine!

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.