051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje nezgode - Fizička lica
Osiguranje nezgode - Fizička lica

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja  je najčešći oblik osiguranja lica. Osiguranjem od nezgode obuhvaćeni su rizici dešavanja nesretnog slučaja koji pogađaju ljude i njihovu tjelesnu funkcionalnost.

Suština ovog osiguranja je osiguranje lica od ekonomskih posljedica nesretnog slučaja. Sam nesretni slučaj definiše se kao događaj, odnosno sticaj okolnosti koji je iznenadan, nepredvidiv i nezavisan od osiguranikove volje. Svojim, najčešće spoljašnjim dejstvom na njegovo tijelo naglo izaziva neku od poslledica kao što su smrtni slučaj, tjelesna povreda, onesposobljenost, oštećenje zdravlja, umanjenje radne sposobnosti i slično što zahteva ljekarsku pomoć. 

Osiguranje od nezgode, odnosno osiguranje lica od posljedica nesretnog slučaja obuhvata obavezno osiguranje lica od nesretnog slučaja u pravilu za vrijeme obavljana njihovog redovnog zanimanja i izvan njega (član 69. Zakona o radu), kao i osiguranja posebnih ljudskih aktivnosti prilikom kojih može doći do nesretnog slučaja.

Osiguranje lica od posljedica nesretnog slučaja može se ugovoriti:

  1. Za slučaj smrti od posljedica nesretnog slučaja,
  2. Za slučaj smrti usljed bolesti,
  3. Za slučaj trajnog gubitka opšte radne sposobnosti - invaliditet,
  4. Za slučaj prolazne nesposobnosti za rad - dnevna naknada,
  5. Za slučaj narušenosti zdravlja koje zahtijeva ljekarsku pomoć - troškovi liječenja,
  6. Za slučaj odgovornosti ugovarača osiguranja prema licima osiguranim od posljedica nesrećnog slučaja i njihovim stvarima.

U ponudi za osiguranje lica od posljedica nesretnog slučaja nude se,između ostalog, slijedeće vrste osiguranja: individualna osiguranja, osiguranja članova domaćinstva, kolektivna kombinovana osiguranja radnika, osiguranja učenika i studenata, osiguranja sportista, osiguranja vozača i putnika, osiguranja gostiju hotele, motela, banjskih liječilišta i sl., osiguranja posjetilaca sportskih i kulturno – umjetničkih priredbi, osiguranja turista i izletnika itd.
Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.