051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje kuće ili stana
Osiguranje kuće ili stana

Većina ljudi posjeduje vlastitu nekretninu ali jako malo njih je osigurano. Zašto je to tako? Jedan od razloga se krije u činjenici da građani smatraju da im osiguranje nije potrebno. Smatraju da nekretnina u kojoj žive ima čvrste temelje i da opasnosti nema. No,da li je zaista tako?

Sve osiguravajuće kuće nude uslugu osiguranja stana ili kuće. Cijene osiguranja variraju zavisno o kvadraturi, godini izgradnje, te vrsti nekretnine. Šta je moguće osigurati? Nekretnina je najvrjednija investicija, ujedno je i vaš dom u kojem stvarate uspomene za cijeli život. Stoga ne bi trebalo rizikovati gubitak lične imovine u slučaju zemljotresa, poplave, pljačke ili neke druge okolnosti. Bitno je na vrijeme osigurati vaš dom da bi ste mogli u miru stvarati nove uspomene.


Moguće je osigurati:

Zgradu - u zgradi je moguće osigurati sve, počevši od instalacija,lifta, krova, antene na krovu, vodovodne cijevi… ograničenja nema. Sve što vam je dostupno u zgradi moguće je i osigurati.


Kuću - U kući je moguće osigurati kompletni građevinski dio , što uključuje i ljetnu kuhinju, okućnicu, spremište, bazen, pomoćnu ogradu, solarij ,te sve što se nalazi u sklopu građevinskog dijela kuće. Osim građevinskog dijela kuće, polisom osiguranja mogu se osigurati i stvari u kućanstvu.


Stan - Kao što je slučaj i kod osiguranja kuće. Kod osiguranja stana moguće je osigurati kompletan građevinski dio kao i stvari.


Na šta obratiti pažnju?

Nakon osiguranja kuće li stana, provjerite povremeno svoju polisu te je li iznos osiguranja police u skladu s vašim ulaganjima od ugovaranja police. U slučaju da ste renovirali stan, kupili novi računar ili televizor, obratite pažnju na ugovor te odgovara li iznos vašim ulaganjima. 


Vrste pokrića osiguranja kuće ili stana?

Zavisno o vrsti odabrane polise osiguranja, pokriće se može odnositi na nabavnu, procijenjenu,trenutnu ili ugovorom utvrđenu vrijednost. Koju vrstu pokrića će vaša kuća ili stan imati zavisi o dogovorenim uslovima prilikom ugovaranja polise osiguranja kuće ili stana. Samim tim, isplata police osiguranja ovisit će o vrsti pokrića osiguranja koje ste ugovorili prilikom sklapanja ugovora o osiguranju kuće ili stana. 

Visina godišnje premije osiguranja kuće ili stana

Sve osiguravajuće kuće na svojim stranicama nude kalkulator koji je vrlo jednostavno koristiti, i pomoću kojeg možete u samo nekoliko klikova saznati koliko bi vas koštala godišnja premija za vašu nekretninu. Visina premije zavisi o kvadraturi te godini izgradnje. Ono što je važno naglasiti jeste da, iako se čini kao nepotreban izdatak za ionako ograničeni kućni budžet, osiguranje kuće ili stana nudi dodatnu sigurnost i zaštitu vaše imovine. Vaša imovina je vaš dom a ako su nas zadnje tri godine naučile nešto to je da je budućnost nesigurna te da naš dom može nestati u sekundi. Zato je vrlo važno osigurati dom i najmilije da i dalje možete stvarati nove uspomene.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.