051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje imovine

Jasno je da se imovinska osiguranje odnose na osiguranje naše imovine, odnosno stvari. Osnovna svrha ovih osiguranja je da sebe, tj. svoju imovinu zaštitimo od štete koja je može pogoditi na razne načine, bilo da je u pitanju požar, poplava, krađa, ili neke prirodne nepogode.

Šta je važno znati?

Prvo, da imovinsko osiguranje nije način bogaćenja, te da se nadoknađuje samo iznos štete koju ste pretrpjeli na svojoj imovini, kako biste tu osiguranu stvar vratili u stanje u kojem je bila prije nezgode. Na primjer, osiguranje neke starije mašine na kojoj se desila šteta, neće biti u visini iznosa koliko vrijedi nova, nego onoliko kolika je njena vrijednost u trenutku nastanka štete, odnosno u trenutku sklapanja osiguranja koje se odnosi na tu mašinu. Isti ovaj primjer možemo primijeniti na svu imovinu koju osiguravamo, bilo da je to stambeni prostor ili neka druga konkretna stvar. Tako isto, npr. kada osiguravamo kuću ili stan, osiguranje će se odnositi na građevinsku, a ne na tržišnu vrijednost objekta.
Drugo što je važno napomenuti je da jednu istu stvar ne možemo osigurati dvostruko.

Važno je biti odgovoran prema svojoj budućnosti, koristiti se svim dostupnim mehanizmima koji vam mogu pružiti zaštitu. Jedan od njih je osiguranje.

 

 


Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.