051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje doma

Imovinu je potrebno osigurati što prije, odnosno prije nego što se desi osigurani slučaj. Posljednje o čemu želite brinuti dok vam je imovina uništena jeste kako nadomjestiti štetu. Zato razmišljajte na vrijeme i provjerite ponudu osiguravajućih kuća prije nego što vam zatreba.

Ugovorite odgovarajuće osiguranje. Uzmite vremena, provjerite uslove i visinu premije kod više društava za osiguranje, te se posavjetujte za zastupnikom, odnosno posrednikom za osiguranje. Imate li polisu osiguranja, povremeno provjerite trebate li je dopuniti jer ste, na primjer, adaptirali ili proširili nekretninu, opremili je novim uređajima, dobili novog člana porodice ili pokrenuli vlastiti posao.

Ako ste u najmu stana ili kuće, osigurajte stvari. Vjerojatno je nekretnina koju ste unajmili osigurana, ali vaše stvari nisu. Vi, a ne stanodavac  ste odgovorni ako stvari budu ukradene u provali ili uništene u požaru ili poplavi.

Osigurajte vrijedne predmete Standardni uslovi osiguranja uglavnom propisuju ograničenja pri isplati naknade štete za predmete veće vrijednosti kao što su umjetničke slike, nakit ili računari. Pažljivo pročitajte uslove osiguranja i, ako je potrebno, ugovorite dodatno pokriće za sve predmete veće vrijednosti koje imate u svom domu.

Osiguranje od prirodnih katastrofa. Standardne polise osiguranja uglavnom ne pokrivaju štetu nastalu zbog prirodnih katastrofa, poplava i potresa.


Ali, treba znati da je moguće sklopiti dodatne police koje pokrivaju takve štete.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.