051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Osiguranje automobila

Obavezno auto osiguranje podrazumijeva naknadu štete trećim licima bilo da se radi o oštećenju ili uništenju vozila i, u najgorem slučaju, povrede ili smrti treće osobe. Pored ovog osiguranja, bitno je spomenuti i dodatna i dobrovoljna osiguranja vašeg automobila, a to su tzv. puno i djelimično kasko osiguranje koja pokrivaju štetu na vašem automobilu u širokog spektru rizika kao što su rizik od krađe, štete nastale na cesti i u sudaru, pa čak i na parkingu.


Puno kasko osiguranje pokriva i štete nastale uslijed vremenskih nepogoda te požara i eksplozija. Iako su vozačima ove informacije većinom dobro poznate, mnogi od njih se prije ugovaranja osiguranja pitaju koju polisu i koju osiguravajuću kuću izabrati, ali i kako za svoj novac ostvariti što više pogodnosti. Imajte u vidu da je izbor osiguravajuće kuće samo vaš. Ono što nekom drugom više odgovara, ne mora značiti da je najbolje i za vas, vaš automobil i budžet kojim raspolažete. Savjeti drugih vozača i vlasnika automobila mogu biti korisni, no konačna odluka je na vama. Ako niste zadovoljni uslovima prethodne polise, odvojite malo vremena i pogledajte ponude ostalih osiguravajućih kuća u BiH i izaberite onu koja najbolje odgovara vašim zahtjevima. Raspitajte se i provjerite koje osiguranje pruža brzo i učinkovito rješavanje odštetnih zahtjeva, te koliki postotak efikasnosti u likvidaciji šteta imaju.


Na tržištu su prisutne velike razlike u efikasnosti i isplatama šteta, a u slučaju nezgode, to je ipak ono što je najbitnije, zar ne?   Kod kupovine novog vozila, banke i leasing kuće nude svoja osiguranja, no i ovdje budite oprezni i uporedite njihove ponude s ponudama osiguravajućih kuća kojima se obavezno auto osiguranje za registraciju te ostala auto osiguranja nalaze u primarnim djelatnostima. Mnogi mitovi o auto osiguranju nemaju nikakvu osnovu i ne utiču na cijenu auto osiguranja. Cijene obaveznog auto osiguranja mogu biti vrlo različite zavisno o tome šta nudi (osiguranje vozača i putnika, zaštita bonusa, pomoć na cesti…). Osiguravajućim kućama bitni su vrijednost automobila, starost, model te snaga motora, a važan faktor su i godine te iskustvo vozača.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.