051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Kasko polisa, najsigurnija zaštita od krađe automobila
Kasko polisa, najsigurnija zaštita od krađe automobila

Većina ljudi preferira noću parkirati automobil na osvijetljena područja, nadajući se da će im tako automobil biti sigurniji. Jedna zanimljiva studija tvrdi suprotno i objavljena je u Journal of Quantitative Criminology. U njoj se tvrdi da je broj provala i krađa automobila u noćnim satima pao za oko polovicu kada je noću bila ugašena rasvjeta na tom području.


Objašnjenje je jednostavno -  u mraku čak i kriminalci ne vide dobro pa moraju koristiti baterijsku svjetiljku, a njezin sumnjiv sjaj može se vidjeti izdaleka. Lopov ne može vidjeti promatra li ga se iz mraka.


U slučaju kada je automobil parkiran na području osvijetljenom uličnom rasvjetom, lopov može proći pored auta i pogledati unutra. Što god tada napravio, sa svjetlom mu je još lakše. Naravno, to se odnosi i na provalu radi krađe cijelog automobila, ali i vađenje dijelova.


Zapamtite, nije dobra ideja ostavljati dragocjenosti unutra. Čak i praznu torbu bolje je ne ostavljati na vidljivom mjestu – provala u automobil nikada nije bez štete.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.