051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Da li nam je potrebno putno osiguranje?
Da li nam je potrebno putno osiguranje?

Dok maštamo o odmoru posljednje o čemu razmišljamo je putno osiguranje. Čak i ako krećemo na poslovni put, polisa putnog osiguranja svakako nije među prioritetima. Zapravo, šta će nam uopšte putno osiguranje i šta je najgore što može da se desi? Nalazite se na egzotičnom ostrvu sa divljom prirodom, gde su plaže beskrajne i bijele. Zamislite da baš tu nagazite na ježa u vodi, iščašite zglob ili vas ujede komarac. U divnoj prirodi pomoć je najčešće plemenski šaman, dok do urbanih naselja ne možete da stignete, a i ako stignete, ne znate gdje bi išli.

U redu, ne rizikujete sa egzotikom, već obilazite prelijepu evropsku prestonicu – Beč, na primer. Alergijska reakcija ili neizdrživa zubobolja lako se može sanirati u nekoj od vrhunskih medicinskih ustanova, ali kada vam stigne račun, vjerovatno nećete razmišljati o putovanjima dok ga ne otplatite.


Šta pokriva putno osiguranje?

Polisa putnog osiguranja je i te kako korisna, sa njom ste u potpunosti zdravstveno zbrinuti gde god da se nađete i ne morate brinuti o tome da li imate dovoljno novca za medicinske usluge koje su vam u tom trenutku neophodne.

Same polise mogu se ugovorati sa različitim rizicima i opcijama, ali u osnovnim, odnosno standardnim paketima koje nudi većina osiguravaćujih kuća obezbjeđeno je pokriće sljedećih troškova:


  • ambulantno liječenje
  • nabavka neophodnih lijekova i medicinskog materijala
  • prevoz do najbliže zdravstvene ustanove
  • bolničko liječenje i urgentne intervencije
  • prevoz u državu prebivališta
  • stomatološke intervencije  


To znači da čak i na onoj divljoj plaži sa belim peskom, možete da očekujete najbolju moguću njegu ili prevoz do zdravstvene ustanove, a ako je to medicinski neophodno, pokriveni su i troškovi hitnog povratka kući. Treba napomenuti da je osiguranicima 24h dostupan call-centar koji mogu pozvati i konsultovati se u vezi sa zdravstvenim problemom. Zaposleni iz osiguravajućeg društva ili iz asistentske kuće će im zakazati preglede, organizovati prevoz i uputiti ih na medicinsku službu koja im je najbliža i ispunjava standarde kvalitetnog lečenja.  


Kako se koristi putno osiguranje?

Inače, korišćenje same polise putog osiguranja je krajnje jednostavno. Pozovete call-centar, kažete u čemu je problem i pratite uputstva službenika. U slučajevima kada iz bilo kog razloga niste uspjeli da prvo pozovete asistentsku kuću, možete u zdravstvenoj ustanovi proveriti da li prihvataju vašu polisu. Ukoliko ni to niste uspjeli, jer recimo niste bili pri svesti, a hitno vam je trebala medicinska pomoć, ni to nije problem jer će vam svi eventualni troškovi biti nadoknađeni po povratku kući. Jedino što uz zahtjev za refundaciju, treba da priložite račune, izveštaje ljekara i potvrdu da ste morali urgentno da budete primljeni.  

Putno osiguranje može ugovoriti pojedinac (individualno), zatim porodica odnosno roditelji sa decom (porodično) i grupa putnika koja putuje na istu destinaciju (grupno). Polisa putnog osiguranja može trajati od jednog dana pa naviše.

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.