051 215 720
info@harvest.ba
NASLOVNA > NASVETI > Da li je i vašem djetetu potrebno osiguranje?
Da li je i vašem djetetu potrebno osiguranje?

Kao i svaki roditelj, sigurno se pitate kako da djetetu obezbijedite najbolje obrazovanje? Kako da mu pomognete da se osamostali? Kako da mu priuštite dragocjen poklon za vjenčanje ili novi automobil nakon završetka školovanja? Nemoguće je znati šta se sve može desiti do vremena kada krenu na fakultet ili kada budu htjeli zasnovati vlastitu porodicu, pa su štednja i ulaganje u budućnost djeteta najpouzdaniji načini za sretno i sigurno odrastanje.

Mnogi roditelji ne razmišljaju o polisama djiečijeg osiguranja budući da je pomisao da bi se djetetu ili njima nešto moglo desiti uvijek neugodna, te je i nesvjesno potiskuju. Zato je odmah na početku potrebno naglasiti - da dječije osiguranje nije uobičajena polisa životnog ili zdravstvenog osiguranja, te da ustvari predstavlja štednju za budućnost vašeg djeteta.

 

Koliko je ova vrsta štednje odgovarajuća za Vas i Vaše dijete i šta su njene prednosti?

Pitanjem dječijeg osiguranja nedavno se pozabavio i poznati magazin Forbes čiji su stručnjaci pokušali dati odgovore na najčešća pitanja i dileme kada se radi o ovim polisama.

Prema Forbesu, ovo su \'zlatni savjeti\' koje bi trebali uzeti u obzir prije nego ugovorite polisu dječjeg osiguranja:

  • Provjerite stanje Vaših finansija

Stručnjaci savjetuju da prije ugovaranja polise, prvo provjerite svoju finansijsku situaciju, ali i druge polise kako bi bili sigurni da ste osigurani od većih rizika. Prvenstveno mislite na dijete!

  • \'Planirajte pametno\' za cijelu porodicu

Provjerite još jednom šta tačno pokrivaju Vaše dosad ugovorene polise kada se radi o članovima Vaše porodice te pokušajte odmjeriti dobrobiti u odnosu na uloženi novac i period.

  • Potražite pomoć stručnjaka

Ako niste sigurni u šta se upuštate, potražite savjet finansijskog stručnjaka ili zaposlenika osiguravajuće kuće koji vam mogu pomoći da napravite plan po kojem ćete najbolje iskoristiti uloženi novac i ugovoriti polisu prema Vašim mogućnostima.

 

Šta je dječije osiguranje i šta njime možemo ostvariti?

Moderne polise dječijeg osiguranja i štednje obuhvataju niz pogodnosti, a konačni rezultat je ljepša i lakša budućnost djeteta što je svakako prioritet svakog roditelja.

Dječije osiguranje može biti odgovor na mnogobrojna pitanja o dječijoj sigurnosti i budućnosti, bez obzira na to i da li ste djetetu roditelji, staratelji ili bliski rođaci.

Dodatno, dječije osiguranje nije samo klasična štednja, već predstavlja neku vrstu finansijske sigurnosti djeteta u trenutku kada ono odluči da se osamostali.

Naravno, kao i prije ugovaranja svake polise, budući osiguranici se obično pitaju koliko će novca trebati izdvajati, kad će dijete moći iskoristiti ušteđeni novac, ali i neke manje ugodne stvari kao što je pitanje šta će se desiti s polisom ukoliko se ugovaraču osiguranja desi ono najgore.

 

 

Kako vam lični finansijski savjetnici iz Harvesta mogu pomoći?
BOGATIM ISKUSTVIMA
Imamo već preko 60.000 zadovoljnih klijenata.
POTPUNOM OBJEKTIVNOŠĆU
Vaše zadovoljstvo nam je uvijek na prvom mjestu!
VRHUNSKIM TIMOM
Više od 20 licenciranih i pouzdanih finansijskih stručnjaka.
INDIVIDUALNIM PRISTUPOM
Odani smo najvišim etičkim standardima!
Provjerite kako vam možemo pomoći da uredite lične i poslovne finansije!
Kontaktirajte nas i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.